I4F - Loader

Zagotovite kupcem najboljšo izkušnjo z vami

Spodbujajte kulturo naravnanosti na kupca in nadgradite kompetence za dvig izkušnje blagovne znamke (Bx) in izkušnje kupca (Cx).

Organizacije se o svojem poslovnem razvoju lahko odločajo vse manj same. Namreč kupec danes bolj kot kdaj koli prej odloča o tem, ali bo sprejel našo ponudbo, saj ima številne alternative. Digitalni kupec želi individualni pristop, kar maje temelje ekonomije obsega. Digitalni kupec želi na vsakem koraku nadpovprečno izkušnjo in vrednost, kar povzroča pritiske na stroškovno usmerjenost oziroma maksimiranje profitabilnosti.
Digitalna ekonomija deluje po novih zakonitostih, kot npr.: pogled od zunaj navznoter, ekonomija izkušnje, vse kot storitev, poslovni eko-sistemi, asimetrična konkurenca.
Organizacije in njeni zaposleni v teh novih pogojih poslovanja potrebujejo nove kompetence in sodobnejšo organizacijsko kulturo.

Vodja marketinga potrebuje aktivno pomoč pri soustvarjanju najboljše izkušnje kupca in blagovne znamke.

I4F večdimenzionalna ocenjevanja so zato namenjena tudi njegovim najtesnejšim zaveznikom: predsedniku uprave oziroma direktorju (CEO), vodji kadrovske službe in vodji razvoja zaposlenih (HR), vodji digitalne poslovne preobrazbe (CDO).

Izkušnja blagovne znamke gradi občutke, spoznanja, vedenjske in čustvene odzive opazovalcev, ki prihajajo v stik z blagovno znamko. Oblikuje se nam na podlagi podobe ter identitete blagovne znamke, njene embalaže, komunikacijskih sporočil in okolja.

Z našimi I4F rešitvami boste spoznali, katera (digitalna) znanja in kompetence zaposlenih je potrebno krepiti s ciljem, da bodo vaši kupci v interakciji z vami občutili najvišjo možno stopnjo izkušnje vaše blagovne znamke. Kot tudi katere so karakteristike vaše organizacijske kulture, ki vam pomagajo krepiti to izkušnjo oz. vam predstavljajo izziv (so zaviralci dobre izkušnje blagovne znamke).

I4F rešitve z večdimenzionalnimi ekspertnimi on-line analizami pomagajo posameznikom in organizacijam oceniti ali imajo zadovoljiv nivo razvitosti digitalnih kompetenc in organizacijske kulture v pogojih digitalne ekonomije, s ciljem uspešnega obvladovanja različnih digitalnih situacij, kot npr.:

  • Katere so tiste digitalne kompetence, ki jih moramo načrtno razvijati s ciljem naše še večje naravnanosti na kupca oz. najvišje izkušnje blagovne znamke?
  • Kakšna je vaša organizacijska kultura: miselnost, prepričanja, stališča in vrednote zaposlenih, ki so ključne za uspešno pozicioniranje nove blagovne znamke oz. znamk?
  • Kakšna je vaša kultura osredotočenosti na kupce in kje imate glede tega ključne izzive oz. zaviralce? Na katere elemente organizacijske kulture boste morali s tem v zvezi v prihodnje posvečati še več vaše pozornosti, sredstev in aktivnosti?

Zagotovite kupcem najboljšo izkušnjo z vami

Spodbujajte kulturo naravnanosti na kupca in nadgradite kompetence za dvig izkušnje blagovne znamke (Bx) in izkušnje kupca (Cx).

Digitalne kompetence za najboljšo izkušnjo

Naša I4F večdimenzionalna ocenjevanja vam bodo pokazala, katera znanja in sposobnosti so ključne za to, da boste vašim kupcem zagotovili najboljšo izkušnjo z vami (Cx). Z njimi boste tudi sposobni sistematično razvijati tiste ciljne kompetence zaposlenih, ki vam bodo omogočile krepiti izkušnjo blagovne znamke (Bx).

Kultura soustvarjanja krepi izkušnjo blagovne znamke

Krepitev izkušnje blagovne znamke je celovita in večdimenzionalna sprememba načina dojemanja, razmišljanja, osmišljanja, delovanja, ureditve in kulture organizacije. Kljub ustrezni kompetentnosti te naloge ne (z)more opraviti vodja marketinga sam. Potrebuje sodelovanje drugih ključnih poslovnih vlog (CEO, HR, CDO) in ostalih sodelavcev (npr. informatiki, poslovni analitiki), in razvite druge značilnosti organizacijske kulture digitalnega poslovanja, da ga bodo vsi ti tudi zares aktivno podprli. Katere so te značilnosti in kakšen je njihov nivo razvitosti, mu bo povedala I4F večdimenzionalna analiza kulture njegove organizacije.

Spodbudite napredek s kazalniki digitalne ekonomije

Digitalna ekonomija prinaša drugačen poslovni kontekst, v katerem delujejo sodobne organizacije. Digitalna poslovna preobrazba namreč pomeni korenito, celovito in večdimenzionalno preobrazbo poslovnih sistemov. Zato je s tem v zvezi potreba po drugačnih, bolj celovitih in interdisciplinarnih ključnih kazalnikih poslovanja.

Da boste lahko sistematično spremljali poslovni razvoj sposobnosti oz. moči svoje organizacije v digitalni ekonomiji potrebujete nove krovne metrike, kot npr.:

  1. DEEP (Digital Economy Energy Power), ki meri, kako dobro je vaša organizacija pripravljena za uspešno poslovanje v digitalni ekonomiji;
  2. I4F Potencial (Inspire4Future Potential), ki prikazuje, kako dobro ste pripravljeni za uspešno poslovanje v prihodnosti;
  3. Osredotočenost na kupce (Customer Centricity Index), ki vam bo pokazal, kakšna je vaša naravnanost na kupce (ena od pomembnejših značilnosti digitalne ekonomije).